SUVI SYRJÄLÄINEN

Ammatillisesti sydäntäni lähimpänä on yrittäminen ja koodaaminen, siviilissä elämästä nauttiminen. Arvomaailmaltani olen syvän oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen.

Tavoitteeni on että jokaisella tamperelaisella olisi mahdollisuus elää onnellista oman näköistään elämää. Tätä arvoa toteteutan myös omien lasteni kasvatuksessa.

Ilmastonmuutos huolettaa minua. Olemme kaikki onnellisempia puhtaan toimivan luonnon ympäröiminä. Pidän myös neljästä vuodenajasta. Etenkin talvesta paksuine kinoksineen. Tamperelaisena en halua, että talvi löytyy tulevaisuudessa vain Lapista. Ilmastonmuutosta torjuakseni teen arjessani päivittäin ilmastotekoja kierrättämällä, vähentämällä kulutusta sekä valmistamalla perheelleni pääasiassa lihattomia aterioita. Yrittäjänä tarvitsen autoa ja sähköauto olisikin ehdoton ykkösvalintani. 190cm esikoiseni ei valitettavasti vaan tällä hetkellä mahdu yhdenkään sellaisen sähköauton takapenkille, johon minulla olisi varaa. Silläpä nyt mennään vähäpäästöisellä dieselillä.

Koulutukseltani olen sähkömekaanikko valm. 1995, koneautomaatio- & ohjelmistoinsinsinööri valm. 2000 sekä Teknologiaosaamisen johtamisen ylempi AMK insinööri valm. 2010.

Ammatiltani olen koodi- & tiedekouluyrittäjä. Ensimmäisen yritykseni Kodarit-koodikoulun perustin vuonna 2016. Tätä ennen työskentelin 16 vuotta koodarina sekä ohjelmistoasiantuntijana Nokialla sekä Microsoftilla. Vuonna 2018 perustin toisen yritykseni Tiedekan, joka tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden tiedeharrastukseen.

Yritysteni kautta minulla on mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuteen. Koen työni lasten ja nuorten koodausopettajana sekä Kodareiden koodausopetuspedagogiikan kehittäjänä hyvin merkitykselliseksi. Lapsille ja nuorille pitää olla tarjolla oman näköisiään harrastusmahdollisuuksia. Koodaus- ja tiedeharrastus ovat kehittäviä, hauskoja ja tulevaisuutemme kannalta hyödyllisiä harrastuksia näistä asioista kiinnostuneille lapsille ja nuorille.

Minulla on 31-vuotias puoliso Aku, kaksi lasta 12-vuotias Maija ja 15 -vuotias Heikki sekä 11 -vuotias pieni Buddha-koira.

Ihmisenä olen iloinen, rohkea, aktiivinen, energinen, ekstovertti, maailmanparantaja ja kyseenalaistaja.

Talvisin harrastan lumilautaulailua ja hiihtoreissuja, syksyisin sienestystä, kesäisin festareita, moottoripyöräilyä sekä puolieläköityneen rugbya. Laulan myös Suvi & Subcontractors harrastelijabändissä. Rakastan juhlimista ja lapsivapaisiin viikonloppuihin kuuluukin usein myös karaoke sekä pilkkuun asti tanssiminen. Kutsuille saavun aina kun kutsutaan. Toiminkin Tampereen Rugby Clubin hallituksen varapuheenjohtajuuden lisäksi joukkueen juhla- & kolmas puoliaika -vastaavana.

Vaikka olen kunta- ja puoluepolitiikassa uusi kasvo, miellän itseni poliittiseksi ihmiseksi. Olen pyrkinyt vaikuttamaan maailman tasa-arvoisuuteen ja kehittymiseen elämänvalinnoillani sekä yritystoiminnallani. Kirjoitan yritysteni blogeihin sekä analysoin maailman menoa ja muuttumista ystävieni, kollegoideni sekä puolisoni kanssa pitkissä kahvi- & kaljapöytäkeskusteluissa.

Vihreiden riveihin liityin, koska minua oli vinkattu kuntavaaliehdokkaaksi. Olen ihminen joka sanoo uusille mahdollisuuksille mielummin kyllä kuin ei. Luin Vihreden puolueohjelman läpi, totesin että arvomme kohtaavat ja ilmoittauduin ehdolle.

Jos etsit monipuolista ja oikeudenmukaista ehdokasta, minä olen valintasi!